Recommendations & Guidelines

Recomandări privind predarea şi învățarea despre Holocaust

Beneficiind de expertiza delegaților din peste 30 de țări membre, Recomandările IHRA privind Predarea și Învățarea despre Holocaust sunt menite să ofere o bază pentru cei care elaborează politici publice, practicieni și actori în domeniul educației, care îi va ajuta să:

  1. Dezvolte cunoașterea despre Holocaust, asigurând acuratețe în ceea ce privește înțelegerea și cunoștințele individuale, precum și creșterea nivelului de conștientizare a posibilelor consecințe ale antisemitismului.
  2. Creeze medii educaționale potrivite pentru a învăța despre Holocaust.
  3. Promoveze gândirea critică și reflexivă cu privire la Holocaust, inclusiv abilitatea de a contracara negarea și distorsionarea Holocaustului.
  4. Contribuie la educația privind drepturile omului și prevenirea genocidului.

Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului (IHRA) reunește guverne și experți în scopul consolidării, dezvoltării și promovării educației, cercetării şi comemorării Holocaustului, precum și pentru implementarea angajamentelor cuprinse în Declarația de la Stockholm din anul 2000.

IHRA (cunoscută anterior drept Grupul de Lucru pentru Cooperare Internațională în domeniul Educației, Cercetării și Comemorării Holocaustului sau ITF) a fost lansată în 1998 de către fostul prim-ministru suedez Göran Persson. Astăzi, rețeaua IHRA cuprinde peste 40 de țări, precum și organizații internaționale-partenere de maximă importanță, care au drept scop abordarea aspectelor legate de Holocaust.

Rețeaua de experți IHRA cuprinde reprezentanți ai celor mai proeminente instituții la nivel mondial, specializate în educația, comemorarea și cercetarea în domeniul Holocaustului. Între 2019 și 2023, experții și reprezentanții politici ai IHRA își concentrează eforturile în direcția protejării înscrisurilor istorice și a contracarării distorsiunilor.

Related Content

The IHRA regularly translates its resources into other languages.

Sign up to our newsletter to 

receive the latest updates